bewaar
Aziatische garnalen
Aziatische garnalen
bewaar

Aziatische garnalen

Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
10 min. wachten
315waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen

200 g

verse peultjes

300 g

verse zalmfilet

1 el

sesamolie

1

limoen

5 el

oestersaus

1 el

sesamzaad

2

verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Doe alsof je in Azië bent met dit visgerecht vol oosterse smaken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan. Giet de peultjes af en schep ze in de schaal. Snijd de zalm in stukken. Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.

3

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal. Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm. Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen. Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.

4

Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.

tip

combinatietipLekker met witte rijst en een zoetzure komkommersalade.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.