bewaar
Rijstbowl met garnalen en Aziatische wokgroente in sesam-sojasaus
Rijstbowl met garnalen en Aziatische wokgroente in sesam-sojasaus
bewaar

Rijstbowl met garnalen en Aziatische wokgroente in sesam-sojasaus

Zo makkelijk kan het zijn: rijst, groente, garnalen en saus. Klaar!

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

2 el

arachideolie

400 g

Aziatische wokgroente peultjes-tatsoi

75 ml

verse woksaus sesam-soja

200 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

½ el

sesamzaad

Zo makkelijk kan het zijn: rijst, groente, garnalen en saus. Klaar!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groente, behalve de tatsoi, 3 min. Blus af met de saus en verwarm nog 1 min. Schep de tatsoi erdoor.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de garnalen ca. 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout Verdeel de rijst, groente en garnalen over de borden. Garneer met het sesamzaad.

tip

combinatietipLekker met een salade van komkommerlinten en koriander.