Kropsla met gegrilde aardappels en Yorkhampakketje

voorgerecht
4 personen
3
9
Advertentie
Ingrediënten
- 4 aardappels (a ca. 100 g)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 8 plakjes Yorkham (ca. 200 g)
- 1 krop sla
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- ½ zakje verse Provençaalse kruiden (a 20 g)
- zout en peper
Keukenspullen
- plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardappels onder koud water goed schoonboenen. In pan met kokend water aardappels in ca. 15 minuten bijna gaarkoken. Aardappels afgieten, laten afkoelen en in plakjes snijden. Intussen ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In kom paprika en ui door elkaar scheppen. Op werkvlak 4 stukken plasticfolie van elk 30 x 30 cm leggen. Op elk vel 2 plakjes ham op elkaar leggen. Ui-paprikamengsel erover verdelen. Plakjes ham om vulling dichtvouwen, plasticfolie eromheen dichtvouwen en pakketjes tot gebruik in koelkast bewaren.
- Sla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Sla over vier borden verdelen. In kommetje 6 eetlepels olie met azijn tot dressing kloppen. Van elke soort kruiden uit zakje 1 takje erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Van rest van tijm 4 mooie toefjes afknippen voor garnering. Grillpan dun inwrijven met rest van olie. Aardappelplakjes in gedeelten ca. 2 minuten grillen, halverwege keren. Aardappelplakjes op sla leggen. Besprenkelen met dressing. Hampakketjes uit plasticfolie nemen en met naad onder op aardappels leggen. Rest van dressing erover verdelen. Garneren met toefjes tijm.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g