bewaar
Pasta alla norma met ricotta
Pasta alla norma met ricotta
bewaar

Pasta alla norma met ricotta

Italië op je bord in geuren, kleuren én smaken!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

2 tl

kristalsuiker

2

aubergines

300 g

rigatoni

250 g

ricotta

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Italië op je bord in geuren, kleuren én smaken!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Verhit ⅕ van de olie in een pan en fruit de ui met de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht koken met de deksel op de pan. Breng na 10 min. op smaak met de suiker, peper en zout.

2

Meng ondertussen de rest van de olie en knoflook. Snijd de aubergines in dunne plakken. Verdeel de aubergine over een met bak­papier beklede bakplaat. De plakken mogen elkaar overlappen, maar niet te veel. Doe het eventueel in 2 delen. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergine boven in de oven in ca. 15 min. gaar.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel over de borden. Verdeel de tomatensaus en aubergines over de pasta. Verkruimel de ricotta erover en bestrooi met het basilicum.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Pasta alla norma met ricotta

Italië op je bord in geuren, kleuren én smaken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig