bewaar
Kebabs met frites en wortel
Kebabs met frites en wortel
bewaar

Kebabs met frites en wortel

25 min. bereiden
30 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

600 g

ovenfrites

300 g

mager rundergehakt

1 zakje

Aziatische kruiden

2 el

couscous

1

ei

750 g

winterpeen

1 el

honing

2 el

azijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier, grillpan, satéprikkers

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Meng ondertussen het gehakt met de helft van de kruiden, de couscous, het ei en peper en zout in een kom. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed elke portie om een saté­prikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Doe de peen in een schaal en meng er de honing, azijn en de rest van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabs met de frites en wortelsalade. Lekker met tzatziki (potje 190 g).

tip

algemeenMaak een dubbele portie kebabs en serveer deze de volgende dag in een pitabroodje; verwijder dan de satéprikkers. Serveer er een salade bij.