Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 75 g roomboter
- 1 eetlepel roze peperbessen (potje à 23 g)
- 1 visbouillontablet
- zout
- versgemalen peper
- 1 pakje meervalfilets (ca. 225 g)
- 6 sprietjes knoflookbieslook
Keukenspullen
- zesteur
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Vanillestokje opensnijden. In steelpan boter smelten. Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken. In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen. Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden. Twee borden voorverwarmen. Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren. Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen. Vanilleboter erover scheppen. Serveren met aardappelpuree en veldsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 3 g
- vet 36 g