bewaar
Geroosterde meerval met chili-olie en citroen
Geroosterde meerval met chili-olie en citroen
bewaar

Geroosterde meerval met chili-olie en citroen

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 takjes

peterselie

2

citroenen

1 pakje

meervalfilets

3 eetlepels

chili-olie

grofgemalen zeezout

versgemalen vierkleurenpeper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Grillpan gloeiend heet laten worden. Peterselie heel fijnhakken. Citroenen schoon boenen en 1 1/2 citroen in 6 dikke plakjes snijden. Andere halve citroen uitpersen. Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel chili-olie. Plakjes citroen bestrijken met chili-olie. Twee borden voorverwarmen. In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Meervalfilets op warme borden leggen. Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. Rest van chili-olie over vis druppelen. Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien. Plakjes citroen erop leggen. Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.