bewaar
Supersnelle lentekip
Supersnelle lentekip
bewaar

Supersnelle lentekip

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

1

maïskip

takjes

tijm

roomboter

grofgemalen zeezout

grofgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Knijp twee halve citroenen uit boven de kip en stop de uitgeknepen helften samen met wat takjes tijm in de buikholte van de kip. Wrijf de hele kip in met een mengsel van tijmblaadjes, fijne reepjes citroenschil, grofgemalen zwarte peper en olijfolie of roomboter.

2

Leg de kip op de borstzijde in een braadslede in een tot 225 °C voorverwarmde oven en schakel de temperatuur terug naar 175 °C. Braad de kip in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.

3

Draai de kip halverwege de braadtijd op de rug. Test of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste deel van de poot te steken: het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Is het vleessap nog roze? Geef de kip dan nog 10-15 minuten extra baktijd. Laat de kip uit de oven in aluminiumfolie verpakt nog 10 minuten rusten. En dan... aan tafel!

tip

algemeenkip over? Een hele kip is altijd meer dan je denkt. Haal na de maaltijd de overgebleven kipstukjes van het bot. Bewaar ze in de koelkast en verwerk ze in een wokschotel.