Su­per­snel­le len­te­kip

(30) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knijp twee halve citroenen uit boven de kip en stop de uitgeknepen helften samen met wat takjes tijm in de buikholte van de kip. Wrijf de hele kip in met een mengsel van tijmblaadjes, fijne reepjes citroenschil, grofgemalen zwarte peper en olijfolie of roomboter.
  2. Leg de kip op de borstzijde in een braadslede in een tot 225 °C voorverwarmde oven en schakel de temperatuur terug naar 175 °C. Braad de kip in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
  3. Draai de kip halverwege de braadtijd op de rug. Test of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste deel van de poot te steken: het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Is het vleessap nog roze? Geef de kip dan nog 10-15 minuten extra baktijd. Laat de kip uit de oven in aluminiumfolie verpakt nog 10 minuten rusten. En dan... aan tafel!

Tip:

kip over? Een hele kip is altijd meer dan je denkt. Haal na de maaltijd de overgebleven kipstukjes van het bot. Bewaar ze in de koelkast en verwerk ze in een wokschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.