bewaar
Ei in een potje
Ei in een potje
bewaar

Ei in een potje

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 takjes

basilicum

50 g

gerookte kipreepjes

zout

(versgemalen) peper

4

eieren (middel)

100 ml

Griekse yoghurt

nootmuskaat

25 g

Parmezaanse kaas

1½ el

olijfolie (extra vierge)

Dit heb je nodig

  • éénpersoonssouffléschaaltjes

  • braadslee

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Basilicum fijnhakken. Potjes dun invetten met 1/2 el olie. Helft van basilicum en kipreepjes over potjes verdelen. Zout en peper erover strooien. Eieren erboven breken. Griekse yoghurt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en op eieren scheppen. Rest van kipreepjes en basilicum erover verdelen. Kaas erover strooien en olie erover druppelen. Potjes in braadslee zetten en braadslee vullen met laagje kokend water. In midden van oven eieren in 15 à 18 minuten laten stollen.