La­sag­ne met 4 groen­ten

(336) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 336

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.
  2. Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.
  3. Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.
  4. Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine. Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met 4 groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met 4 groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 50 g ongezouten boter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook.

3
3

Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.

4
4
  • 1 aubergine
  • 250 g winterpeen
  • 1 courgette

Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken.

5
5

Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g verse spinazie

Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.

7
7
  • 690 ml sugo tradizionale tomatensaus in pot

Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op.

8
8

Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine.

9
9
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.