bewaar
Lasagne met 4 groenten
Lasagne met 4 groenten
bewaar

Lasagne met 4 groenten

35 min. bereiden
45 min. oventijd
343waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

1

aubergine

250 g

winterpeen

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

690 ml

sugo tradizionale tomatensaus in pot

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.

2

Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.

3

Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.

4

Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine. Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

combinatietipLekker met ciabatta.

Lasagne met 4 groenten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig