bewaar
Penne met tonijn en gestoofde paprika
Penne met tonijn en gestoofde paprika
bewaar

Penne met tonijn en gestoofde paprika

Met deze pasta zit je binnen een half uur aan tafel.

25 min. bereiden
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

middelgrote uien

1 zak

paprikamix

2 el

milde olijfolie

100 ml

kraanwater

300 g

volkorenpenne

320 g

tonijnstukken in olijfolie

½

citroen

15 g

verse basilicum

Met deze pasta zit je binnen een half uur aan tafel.

Aan de slag

1

Snijd de helft van de knoflook in plakjes. Snipper de uien. Snijd de paprika’s in reepjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook en de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schenk er het water bij en stoof het mengsel met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de rest van de knoflook fijn. Meng de tonijn met het citroenrasp, het citroensap en de fijngesneden knoflook. Scheur de blaadjes van het basilicum klein.

3

Schep het tonijn- en paprikamengsel door de pasta. Bestrooi met het basilicum.