bewaar
Risotto met venkel
Risotto met venkel
bewaar

Risotto met venkel

De smaak van anijs gaat prima samen met het zuurtje van de citroen en twee soorten kaas.

30 min. bereiden
271waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

2

venkelknollen

100 g

Parmigiano Reggiano

5 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

1 liter

kippenbouillon van tablet

1

citroen

250 g

ricotta

De smaak van anijs gaat prima samen met het zuurtje van de citroen en twee soorten kaas.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de venkelknollen in dunne plakken. Rasp de kaas.

2

Verhit 2 el olie in een pan. Fruit hierin de helft van de knoflook ½ min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de venkel met de rest van de knoflook op middelhoog vuur 15 min. Boen ondertussen de citroen goed schoon en rasp de gele schil eraf. Neem de pan van het vuur.

4

Meng de venkel, Parmezaanse kaas en de helft van de ricotta erdoor. Pers de citroen uit. Breng de risotto op smaak met de rasp en het sap van de citroen. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Schep de rest van de ricotta erover.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.