bewaar
Mosselpannetje met bier
Mosselpannetje met bier
bewaar

Mosselpannetje met bier

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

330 ml

blond bier

Dit heb je nodig

  • ruime mosselpan of grote pan met deksel

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.

2

Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.

tip

combinatietipLekker met frites.

variatietipVariatie 1: op z'n Provençaals. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 50 ml pastis (anijsdrank, fles 700 ml, slijter) en 1 bekertje slagroom (125 ml) toe.

variatietipVariatie 2: met spek en tomatensaus. Voeg bij stap 2 naast de knoflook en sjalot 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 125 g in plakjes gesneden winterpeen en 3 stengels bleekselderij in stukjes toe. Laat de Italiaanse roerbakmix achterwege. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 150 ml tomatensap (pak 1 liter) toe.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.