bewaar
Italiaanse mosselen
Italiaanse mosselen
bewaar

Italiaanse mosselen

Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op.

25 min. bereiden
164waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kg

verse mosselen

400 g

tomatenblokjes

100 ml

rode wijn

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

15 g

verse basilicum

1

bruin stokbrood

Zo'n geurige pan mosselen is zó gemaakt en je kunt er alle kanten mee op.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg. Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.

tip

combinatietipLekker met knoflookmayonaise (aioli).

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.