Mos­se­len met Ita­li­aan­se roer­bak­groen­ten

Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans.

(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zeg, ken jij de mosselpan? Deze is op z'n Italiaans. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.
  2. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.
  3. Verhit ¼ van de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min. Voeg de mosselen, de helft van de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  4. Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen met Italiaanse roerbakgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len met Ita­li­aan­se roer­bak­groen­ten

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

2
2
  • 200 g bleekselderij

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm.

3
3
  • 25 g smeerbaar omega 3
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente

Verhit de margarine in een mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij en roerbakgroente 2 min.

4
4
  • 1 el kruidenboterkruiden
  • 150 ml water

Voeg de mosselen, de kruidenboterkruiden en het water toe en kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

5
5
  • 75 g smeerbaar omega 3
  • 1 el kruidenboterkruiden

Meng ondertussen de rest van de margarine met de rest van de kruidenboterkruiden.

6
6
  • 1 meergranen boulogne stokbrood

Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de mosselen met het brood en de kruidenmargarine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.