Grove tapenade van zongedroogde tomaten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 250 g halfgedroogde tomaatjes (bediening of potje gedroogde tomaatjes in olie)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 4 gegrilde paprika's (potje)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- zout en peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden. Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.
Tip:
Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
- vet 11 g