bewaar
Grove tapenade van zongedroogde tomaten
Grove tapenade van zongedroogde tomaten
bewaar

Grove tapenade van zongedroogde tomaten

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

3 eetlepels

olijfolie met knoflookaroma en chilipeper

250 g

halfgedroogde tomaatjes

1 zakje

verse basilicum

4

gegrilde paprika's

1 eetlepel

balsamicoazijn

zout en peper

Aan de slag

Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden. Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.

tip

algemeenDeze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven.