Ha­chee

Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen.

(782) waardeer
hollands hoofdgerecht Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen. 4 personen
3 782

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
  2. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 3 uur gaar.
  3. Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm.

variatietip:

Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hachee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­chee

1
1
  • 5 middelgrote uien
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 600 g runder hachee iers

Snijd de uien grof. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

2
2

Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 2 el tarwebloem
  • 500 ml water
  • 1 runderbouillontablet

Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om. Voeg het water en de bouillontablet toe, zodat het vlees net onderstaat.

4
4
  • 2 el azijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 3 uur gaar.

5
5

Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

In plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm.

variatietip:

Met appelstroop en appeltjes: Voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Met tomaat en sambal: Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.