Ha­chee

Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen.

(795) waardeer
hollands hoofdgerecht Typisch Nederlands: hachee van rundvlees en ui. Ultiem Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen. 4 personen
3 795

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  2. Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Voeg het water en de bouillontablet toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.
  3. Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste dikte in inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Hachee met appelstroop en appeltjes: voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Hachee met tomaat en sambal: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Hachee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­chee

1
1
  • 5 middelgrote uien
  • 700 g runderriblappen

Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit in een braadpan de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter

Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter.

4
4

Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

5
5
  • 3 el tarwebloem

Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.

6
6
  • 500 ml kraanwater
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Voeg het water en de bouillontablet toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe.

7
7

Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.

8
8

Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste halfuur tot de gewenste dikte in inkoken op laag vuur.

9
9

Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Hachee met appelstroop en appeltjes: voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn. Snijd 2 geschilde elstar appels in partjes en stoof die de laatste 10 min. mee.

variatietip:

Hachee met tomaat en sambal: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.