bewaar
Gefrituurde kibbeling
Gefrituurde kibbeling
bewaar

Gefrituurde kibbeling

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 flacons

frituurvet

1

komkommer

1 zak

radijs

1

kropsla

250 g

winterpeen

4 el

slasaus

1 pak

kibbeling

1 zak

aardappelballetjes

Dit heb je nodig

  • frituurpan, 2 ovenschalen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Vul de frituurpan tot het juiste niveau met vloeibaar frituurvet en zet de thermostaat op 175 °C.

2

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng in een schaal met de radijs, sla en peen. Verdeel de slasaus erover, schep om en houd apart.

3

Frituur de kibbeling in 2 porties 4 min. Laat elke portie uitlekken, schep in een ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de aardappelballetjes in 2 porties 4 min. Schep in de andere ovenschaal en houd ook per portie warm in de oven.

4

Verdeel de kibbeling en aardappelballetjes over 4 borden en serveer met de salade.