bewaar
Bosvruchtenjam
Bosvruchtenjam
bewaar

Bosvruchtenjam

40 min. bereiden
12 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

3 porties

250 g

aardbeien

1 doosje

bramen

250 g

frambozen

300 g

blauwe bessen

900 g

suiker

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer, 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, 3 kaartjes

Aan de slag

1

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.

2

Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.

3

Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.

4

Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Jam maken

Instructievideo - 04:57 min.