Breng 150 ml water met de suiker in een steelpan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat nog 5 min. inkoken en laat dan afkoelen. Meng de suikerstroop en het sap van de grapefruit en citroen en schenk in het diepvriesbakje. Zet 4 uur in de vriezer en roer elk uur los met een vork. Verdeel de granita over 4 glazen en garneer eventueel met een partje grapefruit.
Gerelateerde recepten
Grapefruitgranita

bijgerecht
4 personen
130 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Breng 150 ml water met de suiker in een steelpan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Laat nog 5 min. inkoken en laat dan afkoelen. Meng de suikerstroop en het sap van de grapefruit en citroen en schenk in het diepvriesbakje. Zet 4 uur in de vriezer en roer elk uur los met een vork. Verdeel de granita over 4 glazen en garneer eventueel met een partje grapefruit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g suiker
2 rode grapefruits
1 citroen
Dit heb je nodig
diepvriesbakje van 15 x 20 cm