Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

voorgerecht
4 personen
3
38
Advertentie
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 pot gevogeltefond (380 ml)
- 2 takjes tijm
- honing naar smaak
- 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje)
- zout
- zout en (versgemalen) peper
- 1 kipfilet fumé (ca. 200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Venkel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 4 eetlepels fond, tijm en honing toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stoven. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
- Rest van fond met 5 dl water aan de kook brengen. Bij venkel in pan schenken. Kip in reepjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Kip over vier diepe borden verdelen en soep erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 1 g
- vet 12 g