bewaar
Toast met filet americain en gepocheerd ei
Toast met filet americain en gepocheerd ei
bewaar

Toast met filet americain en gepocheerd ei

25 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

pavé campagnard

1 bakje

filet americain

2 el

kappertjes

1

sjalot

2

augurken

2 el

azijn

4

eieren

chilipeper

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Aan de slag

1

Snijd het brood in 4 dikke sneeën. Rooster in de broodrooster goudbruin en laat iets afkoelen. Bestrijk royaal met de filet americain. Bestrooi met de kappertjes, sjalot en augurk.

2

Breng ondertussen een pan met 4 cm water en de azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.

3

Leg de eieren op de filet americain en bestrooi met de chilipeper en zout. Serveer direct.

tip

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.