Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 2 sjalotten
- 30 g verse basilicum
- 6 zongedroogde tomaten in pot
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 400 ml halfvolle melk
- 150 g geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- souffléschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren en snipper de sjalotten. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in dunne reepjes. Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.
- Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. Roer de bloem erdoor. Roer de melk er scheutje voor scheutje door en roer tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper. Roer het basilicum en de tomaat erdoor.
- Ontvet een kom en klop hierin de eiwitten stijf. Spatel de saus luchtig door de eiwitten. Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar, laat mooi rijzen. Zet de ovendeur op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met patates frites en rucolasla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
- 2 g ongezouten roomboter
- 4 middelgrote eieren
- 2 sjalotten
- 30 g verse basilicum
Vet de souffléschaal in. Splits de eieren en snipper de sjalotten. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in dunne reepjes.
- 6 zongedroogde tomaten in pot
Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. Roer de bloem erdoor.
- 400 ml halfvolle melk
- 150 g geraspte belegen kaas
Roer de melk er scheutje voor scheutje door en roer tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten.
Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper. Roer het basilicum en de tomaat erdoor.
Ontvet een kom en klop hierin de eiwitten stijf. Spatel de saus luchtig door de eiwitten.
Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar, laat mooi rijzen.
Zet de ovendeur op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker met patates frites en rucolasla.