bewaar
Rundvlees met Amsterdamse ui
Rundvlees met Amsterdamse ui
bewaar

Rundvlees met Amsterdamse ui

30 min. bereiden
253waarderingen

Ingrediënten

800 g

aardappelen

1 pak

rodekool

50 g

boter

1 schaal

runderreepjes

2

uien

1 el

bloem

½ potje

Amsterdamse

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Bereid de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur in 1 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Roer de bloem erdoor en bak nog 3 min. Voeg de Amsterdamse uien toe. Warm nog 1 min. door. Serveer het vlees met de aardappelen en de rodekool.

tip

algemeenAmsterdamse uien zijn ook lekker door een salade of als garnituur bij een borrelhapje.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.