bewaar
Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
bewaar

Frisse spruitenstamppot met kabeljauw

Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

spruitjes

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

375 g

diepvries kabeljauwfilet

2 el

koelverse tapenade van zongedroogde tomaten

2 el

amandelschaafsel

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.

Aan de slag

1

Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

2

Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.

3

Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer met de kabeljauw.

tip

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.