bewaar
Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
bewaar

Frisse spruitenstamppot met kabeljauw

Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

spruitjes

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

375 g

diepvries kabeljauwfilet

2 el

koelverse tapenade van zongedroogde tomaten

2 el

amandelschaafsel

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.

Aan de slag

1

Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

2

Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.

3

Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer met de kabeljauw.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.