bewaar
Gegratineerde spruitenstamppot
Gegratineerde spruitenstamppot
bewaar

Gegratineerde spruitenstamppot

Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappelen

500 g

knolselderij

700 g

spruitjes

100 g

jong belegen kaas 50+

1 teen

knoflook

100 g

chorizo pamplona

3 tl

gemalen laurier

25 g

ongezouten roomboter

100 ml

halfvolle melk

50 g

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • stoommandje

  • pureestamper

  • lage ronde ovenschaal (Ø 25 cm)

Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.

2

Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.

3

Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.

4

Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.

5

Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

variatietipGeen panko in huis? Je kunt ook 2 sneetjes geroosterd brood fijnmalen en door de kaas mengen.

Gegratineerde spruitenstamppot

Instructievideo - 02:00 min.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.