Pak­soi­stamp­pot

Aziatische smaakmakers op z’n Hollands gestampt.

(302) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Aziatische smaakmakers op z’n Hollands gestampt. 4 personen
4 302

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
  5. Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Paksoistamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi­stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

Tip: Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.

Paksoi Stampot stap 01.mov

Instructievideo

00:32 min.

2
2
  • 1 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes.

Paksoi Stampot stap 02.mov

Instructievideo

00:09 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el ketjap manis

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.

Paksoi Stampot stap 05.mov

Instructievideo

00:33 min.

5
5
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 struik paksoi

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verhit de olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.

Paksoi Stampot stap 06.mov

Instructievideo

00:26 min.

6
6
  • 200 ml kokosmelk

Verwarm de kokosmelk in een steelpan.

Paksoi Stampot stap 07.mov

Instructievideo

00:11 min.

7
7

Stamp de aardappelen en kokosmelk met de pureestamper tot puree.

Paksoi Stampot stap 08.mov

Instructievideo

00:14 min.

8
8

Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop en bestrooi met het sesamzaad.

Paksoi Stampot stap 09.mov

Instructievideo

00:24 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.