bewaar
Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten
Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten
bewaar

Paksoistamppot met geroosterde cashewnoten

25 min. bereiden
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

2 struiken

paksoi

75 g

ongezouten cashewnoten

½ theelepel

paprikapoeder

125 ml

soya cuisine

100 g

jong belegen kaas

1 zakje

bosui

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes.

2

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de cashewnoten lichtbruin. Schep de paprikapoeder erdoor en laat afkoelen op een bord. Verwarm in een steelpan de soya cuisine op laag vuur.

3

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper en soya cuisine tot een smeuïge puree. Schep de kaas, paksoi en peper en zout erdoor. Verwarm de stamppot nog een paar min. op laag vuur. Meng de cashewnoten met de bosui en strooi dit over de paksoistamppot.

algemeenSoya cuisine is plantaardig en licht verteerbaar. Je kunt de soya cuisine die je overhoudt gebruiken als kookroom in andere gerechten. Je kunt het in dit recept vervangen door (half)volle melk of kokosmelk.