Pak­soi­stamp­pot met ge­roos­ter­de cas­hew­no­ten

(178) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 178

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes.
  2. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de cashewnoten lichtbruin. Schep de paprikapoeder erdoor en laat afkoelen op een bord. Verwarm in een steelpan de soya cuisine op laag vuur.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper en soya cuisine tot een smeuïge puree. Schep de kaas, paksoi en peper en zout erdoor. Verwarm de stamppot nog een paar min. op laag vuur. Meng de cashewnoten met de bosui en strooi dit over de paksoistamppot.

Tip:

Soya cuisine is plantaardig en licht verteerbaar. Je kunt de soya cuisine die je overhoudt gebruiken als kookroom in andere gerechten. Je kunt het in dit recept vervangen door (half)volle melk of kokosmelk.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.