bewaar
Zoete uienpizza
Zoete uienpizza
bewaar

Zoete uienpizza

25 min. bereiden
20 min. wachten
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

verse tijm

5 el

olijfolie

3

zoete uien

1 pak

pizzadeeg

2 blikjes

tonijn

1 schaal

trostomaten

½ potje

zilveruitjes

½ bakje

basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Ris de helft van de blaadjes van de tijmtakjes. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur 3 min. Zet het vuur laag, voeg tijm, zout en peper toe. Bak 15 min. Schep regelmatig om.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Trek het pizzadeeg iets groter uit (of gebruik een deegroller). Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tonijn erover. Bestrooi met peper. Verdeel de gebakken ui erover en bak de pizza in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

3

Leg de tomaten in een schaal. Klop een dressing van 3 el vocht uit het potje zilveruitjes, 2 el olie en zout naar smaak. Verdeel de zilveruitjes over de tomaten en bestrooi met het basilicum. Besprenkel met de dressing. Garneer de pizza met de rest van de tijm. Serveer met de salade.

algemeenU kunt de tomatensaus uit de pizzakit door vleesjus of groentesoep roeren.

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.