bewaar
Mediterrane andijviestamppot
Mediterrane andijviestamppot
bewaar

Mediterrane andijviestamppot

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

aardappelen

1 takje

rozemarijn

1 teen

knoflook

3 el

olijfolie extra vierge

1 krop

andijvie

½ potje

olijven

1 pakje

jamon serrano

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

2

Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Verwijder de rozemarijn. Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.

3

Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is. Schep om met de andijvie, olijven en ham. Lekker met rookworst.

tip

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.