Mediterrane andijviestamppot

hoofdgerecht
4 personen
3
87
Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg aardappelen (kruimig (bijv. Eigenheimer, zak 3 kg))
- 1 takje rozemarijn
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 krop andijvie (in reepjes)
- ½ potje olijven (zongerijpte Taggia (a 180 g), uitgelekt)
- 1 pakje jamon serrano ((ham 80 g), in reepjes)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
- Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Verwijder de rozemarijn. Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.
- Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is. Schep om met de andijvie, olijven en ham. Lekker met rookworst.

Puree maken
kookles
- 03:22 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 46 g
- vet 26 g