Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing

Advertentie
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 100 g Parmaham
- 1 sinaasappel
- 200 g aardbeien
- 1 el balsamicoazijn
- ½ tl suiker
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 el gepelde pistachenoten
- 1 rijpe avocado
- 1 el citroensap
- 1 zak gemengde rocket slamelange (75 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In koekenpan 1 el olie verhitten. Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken. Sinaasappel uitpersen. Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen. Helft van aardbeien halveren. Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing. Op smaak brengen met zout en peper. Pistachenoten grof hakken. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla over vier borden verdelen. Avocado en aardbeien erover verdelen. Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 9 g
- vet 22 g