bewaar
Garnalencocktail met aardappel en rucola
Garnalencocktail met aardappel en rucola
bewaar

Garnalencocktail met aardappel en rucola

25 min. bereiden
redelijk pittig
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vastkokende aardappel

1 el

mayonaise

3 el

extra vierge olijfolie

1 el

witte wijnazijn

1 tl

kristalsuiker

1 tl

kerriepoeder

40 g

rucola

200 g

Hollandse garnalen

½ bakje

tuinkers

Aan de slag

1

Schil de aardappel en snijd in plakjes van ½ cm, de plakjes in reepjes van ½ cm en de reepjes in blokjes (brunoise). Kook in water met zout in 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2

Maak een dressing van de mayonaise, olie, azijn, suiker, het kerriepoeder, peper en zout. Meng met de aardappel en rucola. Verdeel de helft over de coupes en schep de helft van de garnalen erop. Herhaal dit en garneer met de tuinkers. Lekker met geroosterd witbrood.

tip

combinatietipLekker met geroosterd witbrood.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.