bewaar
Gevulde sinaasappelkip
Gevulde sinaasappelkip
bewaar

Gevulde sinaasappelkip

1 uur 40 min. bereiden
15 min. wachten
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

scharrelkip

3

perssinaasappels

1 bakje

tijm

5 el

olijfolie

2

sjalotten

2 stengels

bleekselderij

1 teen

knoflook

1 bakje

oesterzwammen

2 sneetjes

witbrood

1 schaal

kip

Dit heb je nodig

  • braadslede, keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper en zout. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels. Meng de helft van het rasp met de helft van de tijm. Verdeel het mengsel tussen het vel en het vlees van de kip.

2

Verhit 2 el olie en fruit de sjalot, bleekselderij en knoflook 5 min. Voeg de rest van de tijm, de zwammen, peper en zout toe en bak 5 min.

3

Maal het brood, de filet, zwammen, rest van het rasp en peper en zout in de keukenmachine. Vul de holte van de kip ermee. Bestrijk de kip met de rest van de olie. Leg met de borst naar beneden in de braadslee. Snijd de derde sinaasappel in parten en leg ernaast. Bak ca. 70 min. in de oven. Keer na 1 uur. Bedruip elke 20 min. met braadvet. Laat uit de oven 15 min. rusten onder aluminiumfolie.