Gevulde sinaasappelkip

hoofdgerecht
4 personen
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 1 scharrelkip ((1.4 kg) op kamertemperatuur)
- 3 perssinaasappels (schoongeboend)
- 1 bakje tijm ((15 g) alleen de blaadjes)
- 5 el olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 bakje oesterzwammen ((150 g) in stukjes)
- 2 sneetjes witbrood (zonder korst)
- 1 schaal kip (dijfilet (320 g biologisch))
Keukenspullen
- braadslede, keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper en zout. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels. Meng de helft van het rasp met de helft van de tijm. Verdeel het mengsel tussen het vel en het vlees van de kip.
- Verhit 2 el olie en fruit de sjalot, bleekselderij en knoflook 5 min. Voeg de rest van de tijm, de zwammen, peper en zout toe en bak 5 min.
- Maal het brood, de filet, zwammen, rest van het rasp en peper en zout in de keukenmachine. Vul de holte van de kip ermee. Bestrijk de kip met de rest van de olie. Leg met de borst naar beneden in de braadslee. Snijd de derde sinaasappel in parten en leg ernaast. Bak ca. 70 min. in de oven. Keer na 1 uur. Bedruip elke 20 min. met braadvet. Laat uit de oven 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 638 kcal
- eiwit 53 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g