bewaar
Hetebliksemtaartjes
Hetebliksemtaartjes
bewaar

Hetebliksemtaartjes

Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
765waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kruimige aardappelen

1

groentebouillontablet

3

jonagold appels

1 el

witte balsamicoazijn

50 g

ongezouten roomboter

4 tl

paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)

Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met het bouillontablet in ruim water in 20 min. gaar. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en halveer de kwarten. Kook de laatst 5 min. met de aardappelen mee. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het aardappel-appelmengsel af, voeg de azijn en de helft van de boter toe. Stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel de hete bliksem over de schaaltjes en bestrooi met paneermeel.

3

Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het paneermeel. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de taartjes goudbruin zijn.