Rode biet met chocolade en balsamico

voorgerecht
4 personen
3
75
Advertentie
Ingrediënten
- 1 fles bietensap (750 ml)
- 100 g extra pure chocolade
- 4 el balsamicoazijn (houtgerijpt (flesje, 250 ml))
- 2 gekookte bietjes ((schaal 500 g), geschild)
- 1 zakje rucola (sla, 40 g)
- grof zeezout
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Breng het bietensap aan de kook en laat 30 min. op middelhoog vuur inkoken tot de helft. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Hak 75 g chocolade in stukjes en voeg met de azijn toe aan het bietensap. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.
- Snijd de bietjes in elk 8 partjes. Schep in 4 diepe borden een laag ingekookte bietensaus. Verdeel de partjes biet erover. Bestrooi met rucola en schaaf de rest van de chocolade erover. Bestrooi naar smaak met zeezout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 27 g
- vet 9 g