bewaar
Linzenschotel met ham
Linzenschotel met ham
bewaar

Linzenschotel met ham

1 uur bereiden
1 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

250 g

blonde linzen

1

winterwortel

1

ui

1 teentje

knoflook

1 stengel

bleekselderij

½ zakje

verse peterselie

3 grote

tomaten

1

rode peper

2 eetlepels

olijfolie

½ dl

witte wijn

1

laurierblaadje

250 g

achterham

zout

peper

Aan de slag

1

Linzen ca. 1 uur volgens gebruiksaanwijzing laten weken. Peterselie fijn knippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Bleekselderij wassen en in heel fijne stukjes snijden. Wortel wassen en heel fijn snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. Peper schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

2

In roerbakpan olie verhitten. Ui, bleekselderij, wortel en knoflook ca. 5 minuten bakken. Afblussen met wijn. Linzen afgieten en met peper en tomaten aan gebakken groenten toevoegen. Beetje water en laurierblaadje toevoegen en afgedekt in ca. 40 minuten laten garen. Ham in blokjes snijden en tot slot met peterselie door linzen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.