bewaar
Pompoen met kruidenkorstje
Pompoen met kruidenkorstje
bewaar

Pompoen met kruidenkorstje

20 min. bereiden
25 min. wachten
licht pittig
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

1

knoflook

3

beschuiten

100 g

geraspte oude kaas 48+

1½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Maal het beschuit met de knoflook, kaas en kruiden in de keukenmachine fijn. Bestrijk de pompoen met de olie en verdeel het kruim erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Lekker met gebakken kabeljauw en rijst.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.