bewaar
Pecan pie
Pecan pie
bewaar

Pecan pie

30 min. bereiden
50 min. oventijd
400waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

patent tarwebloem

100 g

poedersuiker

250 g

ongezouten roomboter

½ tl

zout

280 g

ongebrande pecannoten

150 g

keukenstroop

75 g

lichtbruine basterdsuiker

75 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaaltje (Ø 20 cm)

  • bakblik (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.

2

Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.

tip

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.