
Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'
Ingrediënten
1
lichtzure appel (bijv Granny Smith)
1 eetlepel
citroensap
1
harde (onrijpe) mango
½
rettich
½ theelepel
zeezout
2 eetlepels
rijstazijn
1
limoen
3 takjes
koriander
2 eetlepels
pindakaas
1 theelepel
sambal
1 theelepel
bruine basterdsuiker
1 theelepel
Thaise vissaus
1 mespunt
gemalen kruidnagel
1 zakje
panklare spitskool
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1. Appel wassen en klokhuis eruit steken. Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap. Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.
Mango schillen en pit verwijderen. Rettich schillen. Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen. Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan. Limoen uitpersen. Koriander fijn knippen. In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen. Salade over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.
algemeenAlternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.