bewaar
Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'
Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'
bewaar

Mangosalade met pinda-koriandersaus en appel'chips'

2 uur 30 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

lichtzure appel (bijv Granny Smith)

1 eetlepel

citroensap

1

harde (onrijpe) mango

½

rettich

½ theelepel

zeezout

2 eetlepels

rijstazijn

1

limoen

3 takjes

koriander

2 eetlepels

pindakaas

1 theelepel

sambal

1 theelepel

bruine basterdsuiker

1 theelepel

Thaise vissaus

1 mespunt

gemalen kruidnagel

1 zakje

panklare spitskool

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1. Appel wassen en klokhuis eruit steken. Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap. Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.

2

Mango schillen en pit verwijderen. Rettich schillen. Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen. Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen. Ca. 30 minuten laten staan. Limoen uitpersen. Koriander fijn knippen. In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen. Salade over vier bordjes verdelen. Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.

algemeenAlternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.