bewaar
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
bewaar

Biefstuk met rodewijnsaus en ham

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

paprikapoeder

½ tl

cayennepeper

4 el

olijfolie

4

biefstukken

25 g

boter

4 plakken

serranoham

200 ml

rode wijn

Aan de slag

1

Meng het paprikapoeder en de cayennepeper met 1 el olie en bestrijk hier de biefstuk mee. Bestrooi met zout. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de boter toe en bak nog 1 min. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel.

2

Bak ondertussen in een andere koekenpan zonder olie of boter de ham in 4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rode wijn in de pan van de biefstukken en laat op hoog vuur 2 tot 3 min. inkoken. Leg de biefstukken op een schaal, schenk de wijnsaus erbij en leg de ham erop.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk met rodewijnsaus en ham

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig