bewaar
Kip met tomaten en ham uit de oven
Kip met tomaten en ham uit de oven
bewaar

Kip met tomaten en ham uit de oven

15 min. bereiden
45 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4

kippenbouten

2 el

olijfolie

100 g

serranoham

3 tenen

knoflook

500 g

vleestomaten

1

rode peper

250 ml

witte wijn

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de kippenbouten in met zout en peper. Verhit de olie in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.

2

Voeg de ham en knoflook toe en bak alles 3 minuten. Roer af en toe. Voeg de tomaten, rode peper en witte wijn toe en breng alles aan de kook.

3

Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en laat de kip in ca. 45 min. gaar worden. Schep het gerecht tussentijds twee keer om. Lekker met sperziebonen en kidneybonen.