Varkenshaas met mosselen en knoflook
Varkenshaas met mosselen en knoflook
bewaar
bewaar

Varkenshaas met mosselen en knoflook

30 min. bereiden
44waarderingen

Aan de slag

1

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en (versgemalen) peper. Spoel de mosselen af onder koud stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de varkenshaas in 8-10 minuten rondom mooi bruin en vanbinnen rosé. Neem de varkenshaas uit de pan en verpak hem in aluminiumfolie om te rusten. Fruit de knoflook 1 minuut in het bakvet zonder hem te laten kleuren. Bak de tomatenblokjes 1 minuut mee en voeg de wijn toe. Leg de mosselen in de pan, maal er royaal verse peper over en kook ze met de deksel op de pan 5-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen uit de pan en laat het vocht 1-2 minuten inkoken. Snijd de varkenshaas in plakjes en schenk het vrijgekomen vocht bij de mosselen. Leg het vlees in 4 diepe borden. Verdeel de mosselen met het mosselvocht erover en bestrooi met de peterselie. Lekker met brood met stukjes olijf.

algemeenMosselen over? Doe ze apart in een pan met een glas witte wijn en gesneden Spaanse peper. Kook de mosselen in 5-8 minuten gaar en laat de mosselen afkoelen. De gekookte mosselen zijn lekker als tapa: gerold in een plakje chorizo en knapperig gebakken in een beetje olijfolie of aan een spiesje geregen met aioli om te dippen (zie tip 2).
algemeenZelf aioli maken. Doe in een hoge maatbeker 1 ei met 1/2 tl zout, 1 el wittewijnazijn, 2 tl mosterd en 1-2 tenen fijngesneden knoflook. Zet de staafmixer in de beker en schenk er voorzichtig 200 ml neutrale olie op (arachide-, zonnebloem- of olijfolie zonder smaak). Zet de staafmixer aan en trek het mengsel langzaam omhoog tot een dikke aioli. Voeg naar smaak op het laatst een scheutje olijfolie toe. Bewaar de aioli afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkenshaas met mosselen en knoflook

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig