Ci­troen­taart

Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 37 min. oventijd
(376) waardeer
mediterraan nagerecht Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van! 8 personen
3 376

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
  2. Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen uit en 2 andere citroenen uit.
  3. Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.
  4. Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.
  5. Snijd de rest van de citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Citroentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­taart

1
1
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 15 g kristalsuiker

Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met de suiker en bak nog 2 min.

3
3
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 citroenen

Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

4
4

Rasp gele schil van een citroen.

5
5
  • 2 citroenen

Pers de geraspte en de andere citroenen uit.

6
6
  • 125 g kristalsuiker

Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen.

7
7
  • 250 ml verse slagroom
  • 250 g mascarpone

Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.

8
8
  • 40 g pijnboompitten

Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

9
9
  • 1 citroen

Snijd de overige citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.