bewaar
Citroentaart
Citroentaart
bewaar

Citroentaart

Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!

40 min. bereiden
37 min. oventijd
2 uur wachten
378waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

1

middelgroot ei

140 g

kristalsuiker

4 blaadjes

gelatine

4

citroenen

250 ml

verse slagroom

250 g

mascarpone

40 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 28 cm)

Wij bevelen deze taart van harte aan. En niet alleen omdat-ie er zo mooi uitziet. Snijd er lekker grote punten van!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.

2

Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen uit en 2 andere citroenen uit.

3

Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.

4

Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.

5

Snijd de rest van de citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.