bewaar
Smashed potatoes
Smashed potatoes
bewaar

Smashed potatoes

25 min. bereiden
20 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 middelgrote

kruimige aardappelen

50 g

boter

300 g

zalmfilet

3 el

olijfolie

2 tl

fijne mosterd

1 el

honing

2 tl

gedroogde tijm

2 zakken

spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller, magnetronfolie, magnetronschaal, satéstokjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de aardappelen in de magnetronschaal en dek deze af met magnetronfolie. Pof de aardappelen 15 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt). Laat 5 min. afkoelen. Plet ze met de deegroller. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Smelt de boter in een steelpan en schenk over de aardappelen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak 15-20 min. in de oven.

3

Dep de zalm droog. Snijd in stukjes van 2 cm. Meng met 1 el olie, de mosterd, honing, tijm en peper en zout naar smaak. Rijg aan prikkers.

4

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de spiesen in 4 min. gaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie in delen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen, spinazie en zalm over 4 borden.

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.