bewaar
Pappardelle met stracotto
Pappardelle met stracotto
bewaar

Pappardelle met stracotto

Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.

20 min. bereiden
4 uur oventijd
133waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

uien

4 tenen

knoflook

4 el

olijfolie

1 kg

ribrunderlap

½ tl

gedroogde rozemarijn

250 ml

rode wijn

380 ml

vleesfond

300 g

verse pappardelle

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.

bereidingstipVang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.

combinatietipLekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

algemeenJe kunt het vlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

Vlaams draadjesvlees maken

Instructievideo - 06:21 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.