Pappardelle met stracotto
Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 kg ribrunderlap
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- 250 ml rode wijn
- 380 ml vleesfond
- 300 g verse pappardelle
- 10 g verse peterselie
Keukenspullen
- ovenvaste braadpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
bereidingstip:
Vang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Tip:
Je kunt het vlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

Vlaams draadjesvlees maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 180 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Pappardelle met stracotto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pappardelle met stracotto
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 kg ribrunderlap
- ½ tl gedroogde rozemarijn
- 250 ml rode wijn
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij.
- 380 ml vleesfond
Voeg de fond toe en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
- 300 g verse pappardelle
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 10 g verse peterselie
Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
bereidingstip:
Vang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.