bewaar
Kipfilethaasjes met pittige olijven
Kipfilethaasjes met pittige olijven
bewaar

Kipfilethaasjes met pittige olijven

20 min. bereiden
45 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

800 g

aardappelen

2

uien

4 el

olijfolie

500 g

tomaten

1 schaal

kipfilethaasjes

1 bakje

olijven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de on­geschilde aardappelen in parten.

2

Schep de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat om met de ui en 2 el olie. Bestrooi met (zee)zout naar smaak. Rooster de aardappelen met ui in 40-45 min. goudbruin en gaar. Leg na 20 min. de tomaat ertussen.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kipfilethaasjes in 6-8 min. bruin en gaar. Voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe en bak nog 2 min.

4

Verdeel de aardappelen met ui en tomaat en de kipfilethaasjes over 4 borden.

tip

algemeenIn plaats van pittige olijven kunt u ook gewone of pesto-olijven gebruiken.