bewaar
Peposo met ui en kruidnagel
Peposo met ui en kruidnagel
bewaar

Peposo met ui en kruidnagel

25 min. bereiden
6 uur wachten
45waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2½ kg

runder

20 tenen

knoflook

2

laurierblaadjes

6 el

zwarte peper

1

ui

7

kruidnagels

1 fles

rode wijn

750 ml

runderbouillon

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Neem een grote pan waar de ingrediënten precies in passen. Leg eerst een paar schenkels in de pan en daar bovenop een paar hele tenen knoflook en de laurierblaadjes. Strooi er vervolgens 1 el peper, een deel van de ui en zout naar smaak over. Leg hier 2 kruidnagels op en dan weer een laag schenkel en ui. Ga zo laag voor laag door tot alle ingrediënten op zijn en de pan bijna vol is. Schenk de wijn en de bouillon erover en breng aan de kook. Dek de pan strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem ongeveer 6 uur (of tot het vlees mals is) in de oven. Laat iets afkoelen.

2

Schep het bovendrijvende vet uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schep het vlees uit de pan en pureer het stoofvocht. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de pan. Het bot wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en serveer met pasta en broccoli.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Na 1 of 2 dagen is de smaak van het vlees nog intenser.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.