Ri­beye met ro­de pe­per en ci­troen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(11) waardeer
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vetrand van ribeyes op meerdere plaatsen insnijden. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje pasta roeren van citroenrasp, oregano, rode peper, zwarte peper, knoflook en mosterd. Vlees goed met pasta inwrijven en in lage schaal leggen. In kannetje citroensap, olijfolie en rode wijn door elkaar kloppen en over vlees schenken. Schaal afdekken en ribeyes in koelkast 1 nacht marineren. Ribeyes af en toe keren.
  2. Ribeyes goed laten uitlekken, op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Ribeyes met zout bestrooien. Lekker met gegrilde krielaardappels (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en gegrilde tomaten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 17 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.