bewaar
Ribeye met rode peper en citroen
Ribeye met rode peper en citroen
bewaar

Ribeye met rode peper en citroen

25 min. bereiden
6 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

runder

1

citroen

2 eetlepels

gedroogde oregano

2

rode pepers

½ eetlepel

zwarte peper

3 teentjes

knoflook

1 eetlepel

mosterd

2 eetlepels

olijfolie

125 ml

rode wijn

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Vetrand van ribeyes op meerdere plaatsen insnijden. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje pasta roeren van citroenrasp, oregano, rode peper, zwarte peper, knoflook en mosterd. Vlees goed met pasta inwrijven en in lage schaal leggen. In kannetje citroensap, olijfolie en rode wijn door elkaar kloppen en over vlees schenken. Schaal afdekken en ribeyes in koelkast 1 nacht marineren. Ribeyes af en toe keren.

2

Ribeyes goed laten uitlekken, op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Ribeyes met zout bestrooien. Lekker met gegrilde krielaardappels (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en gegrilde tomaten.