bewaar
Roerei, chorizo en tuinbonen
Roerei, chorizo en tuinbonen
bewaar

Roerei, chorizo en tuinbonen

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

tuinbonen

1

chorizo

1 teen

knoflook

1 tl

gedroogde tijm

8

eieren

1 bekertje

slagroom

½

brood

Aan de slag

1

Kook de boontjes ca. 10 min. in water zonder zout. Spoel af onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).

2

Bak de chorizo 6 min. uit op laag vuur. Voeg na 3 min. de knoflook en de tijm toe. Roer ondertussen de eieren los met de slagroom. Voeg toe en laat het ei in ca. 2 min. al roerend met een pollepel stollen tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd het brood in dikke plakken en verdeel over 4 borden. Schep het roerei erop. Bestrooi met de bonen.

tip

algemeenMet een salade van kropsla en honing-mosterddressing (fles 270 ml) maakt u er een volledige maaltijd van.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.