bewaar
Aardappelschotel met chorizo en spitskool
Aardappelschotel met chorizo en spitskool
bewaar

Aardappelschotel met chorizo en spitskool

1 uur bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

gesneden spitskool

3 eetlepels

olijfolie

1 duopak

aardappelschijfjes

200 g

chorizo

4

tomaten

4

eieren

100 ml

melk

½ eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken. Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.

algemeenprijs per persoon 2.00 (eind maart/april 2004)